Péntek, 2024-03-29, 0:09 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Üdvözöllek Kelementelke Honlapján

Mini-chat
500

Főoldal » 2013 » Július » 27 » Orbán Viktort egy lépés választotta el a halálos közúti balesettől
1:20 PM
Orbán Viktort egy lépés választotta el a halálos közúti balesettől

Baleset érte a bálványosi nyári szabadegyetemre menet az Orbán Viktor miniszterelnököt kísérő konvoj egyik autóját péntek délután Maros megyében, Kelementelke és Erdőszentgyörgy között. A miniszterelnököt szállító jármű egy lépésnyire volt a szerencsétlenségtől, amelyben a román hírtelevíziók szerint egy ember életét vesztette.

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke közölte: a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt Tusnádfürdő felé, amikor a baleset történt. Az érintett autóban a csíkszeredai főkonzul és helyettese, valamint a Miniszterelnökség három munkatársa utazott, őket kórházba vitték.

Fotók: Erdély TV

Mivel a konvoj román rendőri felvezetéssel haladt, és a helyszínelést a román rendőrök végezték, a történtekről részletes tájékoztatást a román rendőrség tud adni – tette hozzá a sajtófőnök.

A román rendőrség kissé mást mond

A román rendőrség tájékoztatása szerint egy ember meghalt a Maros megyei Kelementelke és Gyulakuta között történt balesetben, amely a magyar miniszterelnöki konvojt is érintette. A Maros megyei rendőrségnek az MTI-hez eljuttatott szűkszavú közleménye szerint ugyanakkor a balesetben érintett két autó egyike sem volt része a miniszterelnöki konvojnak. A tájékoztatás szerint vizsgálják a baleset körülményeit.

A citynews.ro hírportál pénteken azt írta, hogy az a sofőr vesztette életét, aki autójával belehajtott a magyar miniszterelnöki konvojjal együtt haladó járműbe. A portál szerint az elhunyt gépkocsivezető járműve átsodródott az ellenkező sávba. Cristian Boeriu, a román rohammentő-szolgálat irányítója elmondta, hogy összesen hat ember került kórházba, de egyikük sem szenvedett súlyos sérülést.

Arra reagálva, hogy a román rendőrség szerint a balesetben érintett egyik autó sem volt a miniszterelnöki konvoj része, Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta, fenntartja korábbi nyilatkozatát. 

Szabályosan közlekedett a magyar főkonzulátus járműve, amely pénteken balesetet szenvedett a Maros megyében - jelentette ki a Maros megyei rendőrség szóvivője.  Marian Bobei a román közszolgálati rádiónak elmondta, a balesetet a szembejövő sávból áthajtó gépkocsi okozta, amelynek vezetője szabálytalanul akart előzni. A román rendőrség útinform szolgálata arról adott hírt, hogy a balesetben öt autó is érintett volt. A rendőrség szerint azonban egyik jármű sem volt része a magyar miniszterelnök konvojának. Havasi Bertalan, a magyar kormányfő sajtófőnöke ugyanakkor azt mondta MTI-nek, hogy fenntartja korábbi nyilatkozatát, miszerint a baleset a miniszterelnöki konvoj egyik autóját érintette.




Megtekintések száma: 553 | Hozzáadta:: tuning2000 | Címkék (kulcsszavak): kelementelke, Orban Viktor, baleset, gyulakuta miniszterelnok | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Belépés

Keresés
Naptár
«  Július 2013  »
HétKeddSzerCsütPénSzomVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
A fejezet kategóriái
Szórakozás [1]
Audio/vizionális szórakozási lehetőségek.
Oktatás [6]
Tanulmányi intézméről szóló hírek.
Politika [9]
Politikusok, egyéb hírek.
Időjárás [2]
Katasztrófák,stb.
Felhívás [20]
Közlés, stb.
Egyéb [11]
Minden egyéb hír.
Munkálatok [6]
Munkálatok, épitkezések.
Események [9]
Itt történt események.
Balesetek [7]
Balesetek, stb.
Látogatóink
Flag Counter
Statisztika

Összes online felhasználó 1
Vendégek 1
Felhasználók 0

Copyright MyCorp © 2024