Péntek, 2024-04-19, 9:52 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Üdvözöllek Kelementelke Honlapján

Mini-chat
500

Főoldal » 2014 » Május » 27 » Beáta képvisel minket Budapesten
3:48 PM
Beáta képvisel minket Budapesten

Ravasz Beáta képvisel minket Budapesten!

 

A Csíki Ildikó tanárnő által felkészített nyolcadik osztályos Ravasz Beáta sorra győzte le az akadályokat a helyesírás-versenyeken, és kitartásának köszönhetően az ország legjobbjai között végzett.

kep2_b

A Simonyi Zsigmond helyesírási versenyt a diákok helyesírási képességének mérése céljából szervezi az Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, a tanügyminisztérium kisebbségi főosztálya és a kolozsvári Brassai Sámuel Elméleti Líceum, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Magyar és Általános Nyelvészeti Tanszéke szakmai felügyeletével.  A verseny célja anyanyelvünk ápolása, a nyelvhasználat iránt érzett felelősségtudat, az anyanyelv szeretetének erősítése.

Kitartó munka, kemény felkészülés

A versenyzőknek minden szakaszban tollbamondási gyakorlattal és feladatlappal kellett megbirkózni. A Maros megyei szakaszt 85 ponttal Ravasz Beáta nyerte a nyolcadikosok között, így ott lehetett az április 5-ei kolozsvári országos versenyen. A felkészülés során az 1-7. osztályok teljes tananyagát és további bibliográfiát kellett „átrágni” Beátának – mondta el Csíki Ildikó magyartanárnő. A diáklány naponta tíz, hétvégente harminc oldal feladatot oldott meg, míg a verseny előtt egy héten át délutáni „műszakban” is együtt dolgozott a pedagógus és tanítványa.

kep1_b

A kolozsvári döntő feladatait nagyon könnyűnek találta a diáklány, verseny után kiszámolta, hogy 95 pontot kell szereznie. Tanára picit kételkedett a remek eredményben, de mindannyiuk örömére Beáta valóban megszerezte a 95 pontot, kettővel megelőzve a következő helyezettet – mesélte el portálunknak a tanárnő. A kelementelki iskola is nagy örömmel fogadta a hírt, és a felkészítő pedagógus szerint nagy lehetőség ez Beáta számára. Az eredmény nem csupán a mostani munka eredménye – fejtette ki a tanárnő –, hanem az ötödik osztálytól kezdődő tudatos felkészülésé: Beáta sohasem ment úgy órára, hogy el ne készítette volna feladatait, továbbá agya valóságos „szivacs”, amely minden információt magába szív, és évek múltán is pontosan vissza tudja adni.

Rengeteget dolgozunk

Hogy milyen volt első lenni az országos versenyen? „Nagyon jó volt, sokat készültem, de nem gondoltam volna, hogy én leszek az első Kolozsváron. Hihetetlen volt, nagyon boldog voltam” – idézte fel az eredményhirdetést Beáta. De már a következő megmérettetésre készül: rengeteget dolgozik, feladatlapokat old meg. Elmondta: amikor az országos versenyre készültek, már oldottak meg olyan típusúakat, amelyek várhatók a Kárpát-medencei döntőn, és nem voltak túl nehezek. Azonban biztos abban, hogy ez a verseny egy fokkal nehezebb lesz az eddigieknél. Előre nem számít díjra, de mindenképpen szeretne jól teljesíteni – fogalmazott Beáta.

 
 
 
Kategória: Események | Megtekintések száma: 700 | Hozzáadta:: tuning2000 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Belépés

Keresés
Naptár
«  Május 2014  »
HétKeddSzerCsütPénSzomVas
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
A fejezet kategóriái
Szórakozás [1]
Audio/vizionális szórakozási lehetőségek.
Oktatás [6]
Tanulmányi intézméről szóló hírek.
Politika [9]
Politikusok, egyéb hírek.
Időjárás [2]
Katasztrófák,stb.
Felhívás [20]
Közlés, stb.
Egyéb [11]
Minden egyéb hír.
Munkálatok [6]
Munkálatok, épitkezések.
Események [9]
Itt történt események.
Balesetek [7]
Balesetek, stb.
Látogatóink
Flag Counter
Statisztika

Összes online felhasználó 1
Vendégek 1
Felhasználók 0

Copyright MyCorp © 2024