Szombat, 2024-04-20, 4:02 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS

Üdvözöllek Kelementelke Honlapján

Mini-chat
500

Főoldal » 2015 » Április » 30 » Valentin Bretfelean Marosvásárhelyi rendőrparancsnokot meneszteni akarják.
8:24 AM
Valentin Bretfelean Marosvásárhelyi rendőrparancsnokot meneszteni akarják.

Portik Vilmos, az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei elnöke és Jakab István, a Néppárt marosvásárhelyi elnöke szerda déli sajtótájékoztatójukon számoltak be arról, hogy írásban tájékoztatják Klaus Johannis államelnököt a marosvásárhelyi magyarságot ért jogsérelmekről.

 

Jakab István elmondta: a marosvásárhelyi kétnyelvű utcanévtáblák ügyében egyértelmű rendőrségi túlkapásokat tapasztalhattak, melyeket követően a Néppárt helyi vezetői kérést nyújtottak be az illetékes hatóságokhoz annak érdekében, hogy menesszék a marosvásárhelyi rendőrparancsnokot. Valentin Bretfelean munkássága nyomán előzőleg is több esetben tapasztalhatott rendőri visszaéléseket a marosvásárhelyi magyarság, s mindennek egyetlen célja a magyar közösség megfélemlítése lehetett – mondta a Néppárt marosvásárhelyi elnöke.


„Érthetetlen a polgármesteri hivatal elutasító válasza, és komoly problémának gondoljuk, hogy 2015-ben egy romániai városban a kétnyelvűség és a szabad gyülekezési jog is komolyan sérül” – nyilatkozta  Jakab István aki hozzátette: újabb kérést fogalmaztak meg, melyben arra kérik Marosvásárhely polgármesterét, hogy egyértelműen foglaljon állást a tüntetés ügyében, és engedélyezze az eredeti helyszínen a megmozdulást, vagy egyértelműen tiltsa be.Jakab István arról számolt be, hogy korábban kérést nyújtottak be a városvezetéshez, melyben egy, a polgármesteri hivatal elé tervezett tüntetést helyeztek kilátásba, ezt azonban, elutasította a hivatal, s a tüntetést a városközponttól távolabb eső városligeti parkba javasolták. Ezt a helyszínt és a városvezetés hozzáállását a Néppárt helyi vezetői elfogadhatatlannak tartják.

Portik Vilmos, a Néppárt Maros megyei elnöke elmondta: függetlenül attól, hogy végül sikerül-e megtartaniuk a tüntetést, szükségét érzik annak, hogy tájékoztassák a marosvásárhelyi eseményekről Klaus Johannis államelnököt is. Ennek érdekében a mai nap folyamán levélben tájékoztatják Johannist az etnikumközi feszültségeket generáló sajnálatos vásárhelyi eseményekről.

Portik ugyanakkor azt is elmondta: összegyűlt az a közel 1500 támogatói aláírás, mely a marosvásárhelyi előválasztáson való indulásához volt szükséges.

„Köszönöm mindazoknak, akik támogatták indulásomat, és külön öröm számomra, hogy az aláírók több mint fele már regisztrálta magát az előválasztásra is. Konstruktív és programalkotó időszakra készülök az előválasztási kampányban, amikor – reményeim szerint – a párbeszéd által fogjuk Marosvásárhely és az itt élők problémáit feltárni” – nyilatkozta Portik Vilmos, aki már korábban leszögezte: nem tagadja meg politikai hovatartozását, az előválasztáson és a polgármesteri székért való megméretkezésen mégis elsősorban vásárhelyiként kíván részt venni, hiszen nem szeretné, ha a pártérdekek fölülírnák a vásárhelyiek közös ügyét.

Kategória: Politika | Megtekintések száma: 659 | Hozzáadta:: tuning2000 | Címkék (kulcsszavak): Maros, Breftelean, rendőrparancsnok, Iohannis, Vasarhely, Valentin | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Belépés

Keresés
Naptár
«  Április 2015  »
HétKeddSzerCsütPénSzomVas
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
A fejezet kategóriái
Szórakozás [1]
Audio/vizionális szórakozási lehetőségek.
Oktatás [6]
Tanulmányi intézméről szóló hírek.
Politika [9]
Politikusok, egyéb hírek.
Időjárás [2]
Katasztrófák,stb.
Felhívás [20]
Közlés, stb.
Egyéb [11]
Minden egyéb hír.
Munkálatok [6]
Munkálatok, épitkezések.
Események [9]
Itt történt események.
Balesetek [7]
Balesetek, stb.
Látogatóink
Flag Counter
Statisztika

Összes online felhasználó 1
Vendégek 1
Felhasználók 0

Copyright MyCorp © 2024